Централната избирателна комисия (ЦИК) ще купи допълнителни 1600 машини за

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще купи допълнителни 1600 машини за
Коментари Харесай

Купуваме още 1600 машини за изборите

Централната изборна комисия (ЦИК) ще купи спомагателни 1600 машини за гласоподаване за изборите на 14 ноември. Така вотът „ две в едно “ и машинното гласоподаване отвън страната ще са обезпечени, даже и при осъществяване на втори тур на президентските избори. В този случай ще са нужни 840 машини, половината от тях ще са в чужбина.

Втора машина в страната ще има в 2119 секции, разгласи ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, представена от БНР.

„ В 2119 секции в страната ще има по две машини за гласоподаване и ЦИК ще организира процедура за доставка на спомагателен брой от 1600 устройства за машинно гласоподаване при съблюдаване на Закона за публичните поръчки “, сподели тя.

Втора машина за гласоподаване ще има в секциите с дали своят вот 320 и повече гласоподаватели на предходните избори от 11 юли

Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов обоснова решението:

„ За изборите на 11 юли определихме по 2 машини да има в секциите, в които са дали своят вот над 420 гласоподаватели Тогава нямаше проблем с опашки в нито една секция, даже в някои секции втората машина изобщо не беше употребена, само че понижи броят на гласоподавателите, които ще гласоподават с една машина от 420 на 320, това може би е оптималната граница “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР