Централната избирателна комисия (ЦИК) представи официалните резултати от парламентарните избори

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) представи официалните резултати от парламентарните избори
Коментари Харесай

Президентът на Израел препоръча необичайно сътрудничество за съставяне на кабинет

Централната изборна комисия (ЦИК) показа формалните резултати от парламентарните избори на президента на Израел Реувен Ривлин. Това е идната фаза от изборния развой след вота предходната седмица, осведоми " Таймс ъв Израел ".

След приемането на резултатите Ривлин прикани за " необичайнo съдействие " за излизане от политическата невъзможност.

Комисията удостовери резултатите и разгласи, че няма съществени доказателства за изборна машинация.
 Партията на Нетаняху води на вота в Израел
Партията на Нетаняху води на вота в Израел

Предстоят сложни договаряния за сформиране на съдружен кабинет

В понеделник, 5 април, Ривлин ще се срещне с представители на всички парламентарно показани партии, с цел да чуе на кого да разпореди мандат или да даде опция за съставяне на идващото държавно управление. На същия ден ще стартира и правосъден развой против премиера Бенямин Нетаняху, упрекнат в корупция. На идващия дeн новите членове на Кнесета ще положат клетва.

На 7 април Ривлин ще разгласи кой ще получи мандат за съставяне на кабинет.

Той изясни, че главното основание при избора на претендент ще бъде " шансът за съставяне на държавно управление, което ще получи утвърждението на Кнесета ". Това е индикация, че няма безусловно да избере депутата с най-вече публични рекомендации.

Държавният глава предизвести, че политическата рецесия вреди на израелската народна власт и прикани държавното управление да прокара държавния бюджет, да управлява възобновяване на системите и потърпевшите жители, да избави държавните органи от политическата парализа, което се случва в миг, когато народът се нуждае от държавните институции повече от всеки път.
 Израел организира парламентарни избори
Израел организира парламентарни избори

Четвърти избор за 2 години

Ривлин изрази вяра, че депутатите ще " чуят настояването на нацията за извънредно съдействие ".

След мненията на президента висши представители на ръководещата партия " Ликуд " нападнаха Ривлин, че си играе на политики вместо да извърши своите квазиконституционни отговорности.

Нито про-, нито анти-Нетаняху блокът имат път към съдружно държавно управление с болшинство. Партия " Ямина " на Нафтали Бенет и Обединена арабска листа на Мансур Абас са основните политически играчи за съставяне на ръководеща коалиция. Бенет, чиято партия е със 7 места, и Абас, чиято партия е с 4 места, към момента не са решили кой блок ще поддържат.

Партията на Нетаняху " Ликуд " събира 30 места . Партия " Йеш Атид " на Яир Лапид е най-голямата от блока против Нетаняху и тя печели 17 места ; Шас печели - 9 места; " Синьо и бяло " - 8 места; Израелската партия на труда - 7 места; " Ямина " - 7 места; " Яхадут Хатора " - 7 места; " Нашият дом Израел " - 7 места; Обединена листа - 6 места; Ткума - 6 места; " Нова вяра " - 6 места; Мерец - 6 места и Обединена арабска листа - 4 места.
 Нетаняху прикани опoзицията да го поддържа, предизвести за пети избори
Нетаняху прикани опoзицията да го поддържа, предизвести за пети избори

Нито един от двата блока не получава задоволително гласове за болшинство в Кнесета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР