Централната избирателна комисия (ЦИК) обработи 100% резултатите от изборите в

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обработи 100% резултатите от изборите в
Коментари Харесай

ПОБЕДА: Васил Терзиев е новият кмет на София при 100% обработени протоколи

Централната изборна комисия (ЦИК) обработи 100% резултатите от изборите в София. Окончателните данни демонстрират, че претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев е новият кмет на столицата. Той получава 175 044 от гласовете на гласоподавателите, или 48,20%.

За Ваня Григорова от „ Българска социалистическа партия за България “ са дали своят вот 170 258, или 46,89%. Това значи, че разликата сред двамата претенденти за кмет на София е 4786 гласа, или 1,31%.

17 834 души, отишли до изборните секции, са решили да гласоподават с „ Не поддържам никого “ – това са 4,91%.

Избирателната интензивност в столицата е била 34,64% - с 1,4% по-ниска от интензивността на първи тур, когато тя е била 36,04%.
Малко преди да излязат окончателните резултати на ЦИК, Ваня Григорова разяснява, че ще оспорва резултатите от втория тур на локалните избори
" Продължаваме да получаваме сигнали за груби намеси в изборния развой, заради което няма да търсим нерегламентирана помощ. Ние ще създадем това, което демократичният развой ни разрешава, а точно ще покажем какви са нашите доказателства, ще покажем свидетелства на хора, с цел да може гласоподавателите ни да са уверени, че сме създали всички, с цел да защитим техния избор ", безапелационна бе Григорова

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР