Централната избирателна комисия (ЦИК) не уважи искането на и.ф. председател

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) не уважи искането на и.ф. председател
Коментари Харесай

ЦИК отказа да даде на Зафиров подписката, внесена от близките до Нинова

Централната изборна комисия (ЦИК) не почете настояването на и.ф. ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров да му бъдат предоставени всички документи, дружно с подписката, събрана от доближените до Корнелия Нинова за регистрацията на Българска социалистическа партия.

 

Вчера доближените до нея Георги Свиленски и Иван Ченчев внесоха над 4000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за идния парламентарен избор. Това обаче се случи директно преди решението на Върховния касационен съд, който взе решение в интерес на краткотрайното управление, с което Корнелия Нинова беше заличена като водач на Българска социалистическа партия в регистъра на партиите,


След окончателното решение на Върховен касационен съд, което отсъди в интерес на краткотрайното управление, Зафиров записва през днешния ден в ЦИК " БСП-Обединена левица " и изиска дерегистрация на Българска социалистическа партия.


По време на съвещанието в ЦИК обаче породи спор. Членът на комисията Ерхан Чаушев, който е от квотата на Движение за права и свободи, съобщи, че няма по какъв начин подписка, която е събрана от един, да бъде предоставена на друго лице: " ЦИК не следва да влиза в този филм, който е броене на дивите зайци, а ние да се вършим на режисьори или участващи не знам къде си ". Последва отмора за 10 минути, която продължи близо час.


След възобновяване на съвещанието беше решено единомислещо до Зафиров да бъдат изпратени другите документи, само че не и подписите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР