Централната избирателна комисия (ЦИК) на Русия отказа да регистрира Борис

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) на Русия отказа да регистрира Борис
Коментари Харесай

Руската ЦИК отказа да регистрира Надеждин - единственият кандидат за президент, който е против войната

Централната изборна комисия (ЦИК) на Русия отхвърли да записва Борис Надеждин и Сергей Малинкович като претенденти за президенти на идните избори в страната. Надеждин ще оспорва решението в съда.

Надеждин е единственият кандидат, който се разгласи срещу войната на Русия в Украйна. Различните крила на съветската съпротива отвън страната го поддържаха.

Президентският избор в Русия би трябвало да се организира сред 15 и 17 март . Кандидат и любимец да получи пети мандат е актуалният държавен глава на страната Владимир Путин.

ЦИК отхвърля регистрацията на Надеждин поради незадоволителния брой годни подписи в поддръжка на кандидатурата му. От комисията са одобрили 95, 587 подписа при нужни минимум 100 000 . 9,147 подписа са отхвърлени като съгласно ЦИК част от тях са били на умряли хора, съдържали са неверна информация, както и че са събиране от представители на изборни комисии, което е неразрешено.

„ Не съм склонен с решението на комисията. Събрах повече от 200 хил . подписа от цяла Русия. Правихме го намерено и почтено – целият свят гледаше опашките пред нашите щабове “, сподели Надеждин. Той се закани да оспорва решението пред Върховния съд в Русия.

До момента ЦИК на Русия е записал единствено четирима претенденти за президент на идните избори. Путин самичък се кандидатира за поста, за което му трябваха 300 хиляди подписа. Комисията откри едвам 0,15% невалидни подписи от всички, импортирани от екипа на сегашния президент.

Борис Надеждин е единственият претендент за президент, който намерено се изрича против Украйна, само че и в употребява на връщането на окупираните от Русия украински територии.. Той дава обещание да отстрани законите против ЛГБТ хората в страната, както и тези, които постановат цензура на новините за войната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР