Централната избирателна комисия (ЦИК) извършва проверка и не може да

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) извършва проверка и не може да
Коментари Харесай

ЦИК проверява дали задържаните българи във Великобритания са били членове на секционна комисия

" Централната изборна комисия (ЦИК) прави инспекция и не може да даде еднопосочна информация ". Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева по отношение на публикуваната информация в общественото пространство, че арестуваните български жители във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, са били членове на секционна изборна комисия. 

По думите ѝ от комисията работят по установяването на това дали има такива лица, които са заемали длъжността, по кое време и от кого са били препоръчани. 

" Становището на ЦИК е, че даже тези лица да са взели участие в секционни изборни комисии, по никакъв метод не може да даде отражение в резултатите на изборите , защото става въпрос за работата на групов орган ", сподели тя.

Вчера Би Би Си заяви, че трима български жители са арестувани във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия , като разгласява техни фотоси и разгласи имената им. За БТА посланикът на страната ни в Обединеното кралство Марин Райков съобщи, че английските институции не са уведомили българското посолство в Лондон за задържането на тези трима души. По-късно от Министерството на външните работи също оповестиха, че управляващите във Англия не са се обърнали към посолството на България в Лондон.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР