Централната избирателна комисия (ЦИК) избра "Сиела Норма" АД, от която

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) избра "Сиела Норма" АД, от която
Коментари Харесай

Сиела Норма АД ще доставя 3 хил. машини за гласуване за евровота


Централната изборна комисия (ЦИК) избра "Сиела Норма " АД, от която да наеме 3 хиляди машини за гласоподаване за европейските избори на 26 май т.г. Решението е взето на съвещанието на комисията през днешния ден и може да бъде обжалвано в съда.
Максималната планирана стойност на поръчката бе 7.5 млн. лв. без Данък добавена стойност. В публичната поръчка участваха три компании - "Български машини за гласоподаване " ООД, "Лекс.БГ " АД и "Сиела Норма " АД. Водещият аршин бе най-ниска цена на доставката, а другият - техническата спецификация.
На съвещанието е станало известно, че другите две компании са отстранени. Едната е предложила по-висока от прогнозната цена, а другата не е отговаряла на изискванията. Предложената цена от "Сиела Норма " АД е колкото прогнозната.
Компанията "Сиела Норма " АД е предоставяла машини за гласоподаване на предходни избори, когато по този метод се е гласувало в 300 или 500 секции. Тогава са доставяни създадените в Лондон от панамската компания Smartmatic машини от модел SAES-3377./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР