Централната избирателна комисия (ЦИК) глоби кандидат-депутатите Боян Расате и Венцислав

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) глоби кандидат-депутатите Боян Расате и Венцислав
Коментари Харесай

ЦИК глоби Расате и Чикагото заради реч на омразата в участията им по БНТ

Централната изборна комисия (ЦИК) санкции кандидат-депутатите Боян Расате и Венцислав Ангелов-Чикагото поради тирада на омразата по време на предизборната акция. Това излиза наяве от две независими решения на изборния орган, взети след сигнал от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Расате, който е претендент на Български народен съюз " Нова народна власт ", и Ангелов (известен и с прякора Чикагото) - ръководител на партия с името " Истината и единствено истината ", ще би трябвало да платят санкция в размер сред 200 и 2000 лева, според изборното законодателство.

Първият ще бъде глобен поради негово присъединяване в, в което той приканва за принуждение против избрани политически деятели и жители. Изказването, поради което Расате е санкциониран, е, че " с цел да живеем добре, и да си върнем човешкото достолепие, би трябвало да изкореним казуса. Тези хора би трябвало да бъдат осъдени. Дали ще ги бесим, дали ще ги обезглавим... ".

Венцислав Ангелов е глобен поради думи с антисемитски послания, с които заплашва с бесилки и приканва " цялата ционистка сатанинска паплач и ционистите от дребната страна Израел да изоставен България ".

ЦИК показва, че изявленията на двамата кандидат-депутати накърняват положителните нрави, което е в нарушаване на Изборния кодекс. Съставен им е акт, който ще бъде изпратен до регионалния шеф на София, с цел да издаде наказателно разпореждане.

И Расате, и Ангелов са осъждани за престъпни закононарушения - първият беше приет за отговорен за нападението над ЛГБТ-центъра " Рейнбоу хъб ", а последният за владеене на опиати за разпространяване.

Действащият Изборен кодекс обаче не слага никакви ограничавания за присъединяване им в народен ефир, а в противен случай, дава им равно право на изява с всички най-големи партии и обединения. Поправката в изборния закон, която планува това, беше призната още в 45-ото Народно заседание. Тя беше препоръчана от парламентарната група на " ИТН ", само че към този момент няколко предизборни акции поред е главната причина за спорни и нелепи политически изяви.

Те даже привлякоха вниманието на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил на феновете за участията на някои кандидат-депутати и прикани идващия парламент да промени " недомислената " корекция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР