Централната избирателна комисия (ЦИК) е в процес на активно търсене

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е в процес на активно търсене
Коментари Харесай

Идат ли големите рокади? Няколко партии и институции може да си изпатят заради ЦИК

Централната изборна комисия (ЦИК) е в развой на интензивно търсене на нова постройка или офиси, където да се настани. Преместването на комисията се постанова поради ремонта на някогашния Партиен дом, в който тя се обитава в този момент. Вече са минали огледите на два обекта, препоръчани от Министерство на регионалното развитие и регионалната администрация на София.

Става дума за постройката на „ Раковски “ 134, където все още се намира и централата на Съюз на демократичните сили, както и за постройката на „ Врабча “ 23, където пък офиси имат АБВ, Национална агенция за приходите и Агенцията по приватизация и следприватизационен надзор, написа в. „ Монитор “.

На ЦИК са препоръчани още няколко парцела, за които огледи обаче занапред предстоят. Единият е постройката на „ Военното издателство “ към МО на улица „ Иван Вазов “ 12, която е монумент на културата. Има и вид за бившето иранско посолство, което обаче има потребност от сериозен ремонт. Всъщност с писмо до ЦИК от районното ведомство оферират близо 10 парцела, измежду които даже е и военното НДК, където преди няколко дни се реалокира районният съд.

От ЦИК обявиха, че едвам когато приключат всички огледи, тематиката ще бъде дискутирана и ще се вземе решение коя постройка е подобаваща за потребностите им. Именно по тази причина и няма изясненост по кое време тъкмо ще се реализира самото пренасяне, още повече че това зависи и от волята на други институции, които също би трябвало да дадат мнения.

Сред тях са външно министерство поради документите, която идва по изборите, както и Министерство на вътрешните работи поради сигурността на постройката. От значение е и по кое време ще завърши ремонтът, който тече в някогашния Партиен дом, където би трябвало в бъдеще да се реалокират пленарните съвещанията на Народното събрание.

От регионалната администрация на София, която е притежател на част от парцелите, не са прецизирали пред ЦИК дали, в случай че изберат една от двете здания – на Съюз на демократичните сили или на АБВ, ще би трябвало да разделят офиси с тях и пък дали до тогава те ще се изнесат.

След плачевния резултат на парламентарните избори двете партии към този момент не дават отговор на законовите условия да употребяват пространства на страната против тъничък наем. Нито една от тях не предприе стъпки по изнасяне след изпратените им уведомителни писма, а срокът да върнат ключовете от централите си изтече в средата на юли. Областният шеф на София-град Николай Пехлованов тогава се зарече, че ще бъдат издадени заповеди за изземване, без обаче да се ангажира със период.

„ Помещенията на улица „ Г.С. Раковски “ 134 и улица „ Врабча “ 23 са в процедура за освобождение от актуалните наематели. Сградният фонд, който Областна администрация на област София ръководи, е извънредно стеснен, а за пространствата на улица „ Г. С. Раковски “ 134 има постъпили огромен брой претенции за настаняване, решението следва да бъде взето. Офисите на улица „ Врабча “ 23 са отредени за прилагане от Национална агенция за приходите след тяхното освобождение “, дадоха отговор от регионалната администрация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР