Централната избирателна комисия, съвместно с Министерството на вътрешните работи ще

...
Централната избирателна комисия, съвместно с Министерството на вътрешните работи ще
Коментари Харесай

Демерджиев: Няма реална заплаха за изборния ден, хората да са спокойни

" Централната изборна комисия, взаимно с Министерството на вътрешните работи ще постави всички старания по този начин, че изборният ден да протича умерено и да няма спиране на изборния ден и спиране на гласуването ". Това сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

По думите ѝ се основава ненужно напрежение с постъпването на сигнали за бомби преди изборите.

" Касае се за хибридни офанзиви. Особеното при тези офанзиви е, че няма действителна заплаха към днешна дата и не сме открили такава в нито един един от случаите. Въпреки множеството постъпили сигнали, в нито един от тези случаи не сме намирали даже предмет, който може да има характерностите на взривно устройство ", съобщи от своя страна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
" Хората да бъдат спокойни. Нямаме оперативни данни за действителна опасност ", моли Демерджиев. Той посочи, че още в събота всички здания, в които се намират секционни изборни комисии, ще бъдат под защита.

" Хората умерено могат да отидат да гласоподават в неделя. Работна група под мое управление сутринта одобри модифицирани правила за деяние при опасност със задействане на взривно устройство. Съгласно тези правила полицията и службите за сигурност поемат отговорност за тези случаи и поемат какви дейности следва да се създадат ", добави той и увери, че от идната седмица няма да се постанова и освобождение на възпитаници и ще се възстановят естествените процеси на работа.
" Взели сме ограничения да обезпечим сигурността на постройките и целия периметър към постройките, тъй че хората ще бъдат извадени единствено в обстановки, в които има действителни данни, че може да е сложено взривно устройство ", добави министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР