Централната избирателна комисия разпореди да спрат смените на членове на

...
Централната избирателна комисия разпореди да спрат смените на членове на
Коментари Харесай

ЦИК разпореди да бъдат спрени смените на членове на СИК, правени по искане на партии

Централната изборна комисия разпореди да спрат промените на членове на секционни изборни комисии, правени по искане на партии. Указанието би трябвало да бъде изпълнено от Районните изборни комисии, а ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова уточни претекстовете, представена от БНР:

" В днешния ден СИК получават изборни бумаги и материали и подреждат изборните пространства, тъй че безкрайното осъществяване на размени в последния миг може да сътвори усложнения в изборния развой ".

За решението си Централната изборна комисия се базира на член 93 от Изборния кодекс. Той указва, че всяка Секционна изборна комисия реализира пълномощията си от деня на назначението ѝ до привършване на съответния тип избор, предаването на изборните бумаги и материали в Районната изборна комисия, а при осъществяване на своите пълномощия членовете на секционни комисии са длъжностни лица по смисъла на Наказателния кодекс.

Кореспонденти на БНР от разнообразни елементи на страната предадоха по-рано през днешния ден за продължаващи всеобщи смени в секционни комисии. Тези смени компрометират процедурата, по която на комисиите биват излъчени изборните бумаги за утрешния избор, сигнализира пред кореспондента ни Кети Тренчева ръководителят на Районната изборна комисия в Благоевград Мартин Бусеров. Той разказа обстановката с съответни образци.
В днешния ден за размисъл предизборната пропаганда е неразрешена.
Тази възбрана обаче не обгръща обществените мрежи, заради което Централната изборна комисия излезе с апел тези мрежи да не бъдат използвани за пропаганда както през днешния ден, по този начин и в утрешния избирателен ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР