Централната избирателна комисия представи информация около организацията за провеждането на

...
Централната избирателна комисия представи информация около организацията за провеждането на
Коментари Харесай

ЦИК обсъжда нова обществена поръчка, обмисля се закупуването на повече от 1600 машини

Централната изборна комисия показа информация към организацията за провеждането на изборите 2 в 1. На 14 ноември българските жители ще отидат до урните за президентския избор, както и да гласоподават на предварителните парламентарни избори.

Общо 22 партии са се записали, от тях единствено една е получила отвод. От тези 22 - 10 партии са се записали за изборите за Народно заседание, 12 партии - и за изборите за Народно събрание, и за президентските.

Отказът за регистрация е на " Българско лято " поради липса на уверение за настояща банкова сметка.

7 обединения са подали документи за изборите. От тях 5 за президентските избори и всички 7 обединения за парламентарните избори.

Тече регистрацията на инициативните комитети.

Прогнозно:
11 643 ще са секциите;6 708 189 ще са избирателите;
" Обществената поръчка за закупуване на машини беше прекъсната поради нахвърляне на оптимално заложения бюджет от двете компании, взели участие в поръчката. Обсъждаме да се разгласи нова социална поръчка, обсъждаме дали да закупим повече устройства - допустимо е да има по-висока изборна интензивност. Ще преценим какъв брой спомагателни трябват над тези 2200 секции да има по две. Поискахме с писмо от министъра на финансите - в случай че обявим социална поръчка, ще ни обезпечат ли средства - получихме отговор, че ще обезпечат. Днес в 14:00 часа имаме среща със " Сиела Норма " за изясняване за прекачване на собствеността на софтуера ".

За 14 ноември не е взето решение с една карта ли ще се гласоподава. Имаме желанието ЦИК да вземе решението след подписването на контракта. Повечето сме на мнение да се гласоподава с една карта, тъй като другояче има опция да бъдат комплицирани картите, изключително в секциите с по 2 машини ", разяснява Росица Матева - представител на ЦИК.

" 671 секции може да бъдат разкрити в 67 страни. От през днешния ден ще се подават заявки от българите в чужбина. Може и да не се наложи да купуваме толкоз доста флаш памети ", добави Цветозар Томов, представител на ЦИК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР