Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за договаряне на дейности

...
Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за договаряне на дейности
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите

Централната изборна комисия разгласи социална поръчка за договаряне на действия по обезпечаване на машинното гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент през юни 2024-а година.

Решението за откриването на спортната процедура беше оповестено през днешния ден на уеб страницата на ЦИК. Прогнозната стойност на поръчката е 7 066 000 лв. без включен Данък добавена стойност или 8 479 200 лв. с включен Данък добавена стойност.

С цел обезпечаване на успеваемост при разходване на обществените средства и съблюдаване правилата на Закона за публичните поръчки за свободна конкуренция и равнопоставеност на участниците в публичната поръчка Централната изборна комисия е решила предметът на поръчката да бъде разграничен на обособени позиции.

Дейностите по обезпечаване на машинното гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент включват профилактика/диагностика, тестване на устройствата и на вградените в тях периферии – принтер и читател на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния програмен продукт, параметризиране и окомплектоване, техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места/съответната изборна секция и обезпечаване на Център за поддръжка при зародили проблеми с тях. 

В поръчката има и втора обособена позиция, а точно - превоз на устройствата за гласоподаване до изборните секции в страната и логистичното им обезпечаване в предизборния и следизборния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР