Централната избирателна комисия обяви имената на 240-те народни представители в

...
Централната избирателна комисия обяви имената на 240-те народни представители в
Коментари Харесай

ЦИК обяви имената на 240-те депутати в новия парламент

Централната изборна комисия разгласи имената на 240-те народни представители в 48-то Народно заседание. Благодарение на бързото култивиране на протоколите от машинния избор, това се случва в по-кратък период от планувания 7-дневен подобен в Изборният кодекс.

Преди това в Комисията постъпиха заявките от 26-имата определени за депутати от два многомандатни региона, в които те показаха от къде ще осъществят мандата си. Така водачът на Движение за права и свободи да вземем за пример избра Шумен пред Кърджали, а Корнелия Нинова ще е народен представител от софийския регион. Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев избра Хасково, а водачът на дебютанта в Народно събрание „ Български напредък “ – Стефан Янев, избра София-град. Христо Иванов от „ Демократична България “ уточни Пловдив-град. Костадин Костадинов ще съставлява партията си от столичния 25-и регион.

На освободените места във вторите изборни региони влизат идващите в листата. ЦИК разгласява решението по именния лист на депутатите на уеб страницата си. Имената на 240-те народни представители и изборните региони, откъдето влизат те в Народно събрание, може да видите тук.

С приемането на това решение обявихме всички резултати от изборите за народни представители, създадени на 2 октомври. Да пожелаем триумф на 48-ото Народно заседание “, сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Предсрочният избор на 2 октомври бе извоюван от партия ГЕРБ, която събра малко над 25% поддръжка и си обезпечи 67 места в Народното събрание. 

От ЦИК регистрираха рекордно ниска изборна интензивност.

Бившият министър председател и водач на партия ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма да бъде народен представител в идващия парламент. Министърът на превоза в кабинета „ Петков “ – Николай Събев, мажоритарен притежател на „ Еконт “ – също се отхвърли да бъде депутат. Той разгласи, че напуща политическия живот и редиците на „ Продължаваме промяната “, като възнамерява още веднъж да се отдаде на бизнес инициативи. 
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР