Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от

...
Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от
Коментари Харесай

ЦИК преброи повторно разписките от изборите на 14 ноември в три секции

Централната изборна комисия извърши наново броене на контролните разписки от машинното гласоподаване в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 година в изборни секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022 в София, оповестяват от комисията за Moret.net.

За посочените имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от осъщественото от СИК броене на контролните разписки.

Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съответствува изцяло с числовите данни от машинното гласоподаване.

За осъщественото наново броене в Централната изборна комисия беше избрана комисия от членове на ЦИК, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги наново и откри, че и в трите случая данните в машинния протокол подхождат на данните от контролните разписки.

Беше открито погрешно регистриране от страна на СИК на данни от контролното преброяване на подадени гласове по отношение на наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването.

Преброяването се извърши в две секции от Двадесет и трети избирателен регион – София, и една секция от Двадесет и четвърти избирателен регион – София.

Протокола от осъщественото наново контролно броене можете да видите на интернет страницата на ЦИК като съобщение
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР