Централната избирателна комисия даде разрешение на МВР за транспортирането на

...
Централната избирателна комисия даде разрешение на МВР за транспортирането на
Коментари Харесай

ЦИК разреши на МВР да транспортира машините за вота

Централната изборна комисия даде позволение на Министерство на вътрешните работи за превозването на машините за гласоподаване, съобщава БНР.

Извозването на изборните бумаги би трябвало да стартира в 17.00 часа от склада за предпазване в София по одобрен транспортен проект.

Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов съобщи, че е разрешено на екипите на компанията " Сиела Норма " до на следващия ден да приготвят машините за столицата.

" В събота до 14.00 часа, когато е допустимо да се приготвят последните машини за София и София - област. Да изпратим писмо до Главна дирекция " Жандармерия ", с което да разгадаем допускане на лицата до 14.00 часа на утрешния ден ", уточни той. Вчера екипите на МЕУ завършиха нужните инспекции от удостоверяването на машините.

В навечерието на локалните избори избухна скандал след изнесена информация, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал хеш кода на машините за гласоподаване. Самият Стойнов бе извикан на разпит в ДАНС. На ексклузивен брифинг ЦИК разгласи, че анулира машинния избор и че гласуването на първи тур ще бъде единствено с хартия.

Това решение бе обжалвано от ПП/ДБ и съдът реши машините да се използват за балотажа. След решението ЦИК заповядва на трите институции незабавно да сертифицират машините за балотажа.

Удостоверяването на машините за балотажа започва по-рано тази седмица под погледа на ДАНС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР