Централната фигура в корупционния скандал Катаргейт“ в Европейския парламент, бившият

...
Централната фигура в корупционния скандал Катаргейт“ в Европейския парламент, бившият
Коментари Харесай

Бивш евродепутат и основно действащо лице в „Катаргейт“ призна, че е давал подкупи

Централната фигура в корупционния скандал „ Катаргейт “ в Европейския парламент, някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери от Италия, призна виновността си и подписа съглашение с прокуратурата да показа детайлности с белгийските управляващи. В подмяна на даването на информацията той ще направи основни и разобличаващи изказвания за корупционния скандал " пари против въздействие ", обвързван с Катар и Мароко.

Така ще му бъде препоръчана " лимитирана присъда ", която ще включва до петгодишна условна присъда, само че ще остане в пандиза за най-много една година, санкция и конфискация на имущество на стойност 1 милион евро, се споделя в изказване на белгийските федерални прокурори.
Решението на Панцери да сътрудничи на белгийските управляващи е опция да се форсира следствието на този огромен корупционен скандал. Надяваме се, че ще бъдат разкрити още имена и че това ще ни приближи до истината допустимо най-скоро.
Димитрис Пападимулис, заместник-председател на Европейския парламент

Според Федералната прокуратура той ще разкрие информация за метода на деяние на незаконната организация, финансовите съглашения и присъединяване на известни и незнайни лица. А това ще включва и самоличността на лицата, за които той признава, че са давали подкупи. Някои членове на Екологичен потенциал се надяват, че това ще помогне за ускорение на следствието.

Италианецът е един от четиримата обвинени, арестувани от белгийските управляващи по обвинявания в " незаконна организация, корупция и пране на пари ".

Те бяха задържани предишния месец, когато белгийската полиция обискира няколко адреса, принадлежащи на сегашни и някогашни членове на Екологичен потенциал, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, които поддържат контакти с Европейския парламент.

При обиските бяха открити 1,5 млн. евро в брой.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР