Централната банка работи с всички сили, така че до 2025

...
Централната банка работи с всички сили, така че до 2025
Коментари Харесай

Прогнозата на БНБ се подобри

Централната банка работи с всички сили, тъй че до 2025 година България да стане част от еврозоната. Това сподели подуправителят на Българска народна банка Андрей Гюров в " Още от деня ".

Според него до края на годината инфлацията в страната ще спадне до толкоз, че да се покрият критериите България да стане част от еврозоната, написа.

" Важно е да се означи, че по този начин, както набъбна инфлацията доста бързо след войната и енергийната рецесия, по този начин в този момент спада доста по-бързо в България, в сравнение с в други европейски страни ", сподели Гюров.

Той изясни, че Централната банка има построена секция на своята онлайн страница, където има разнообразни разбори за приемането на еврото и по какъв начин ще се отрази на българските жители.

" Първото нещо, което ще се уреди в закона е статутът на еврото, като платежно средство в България. Второ, функционалностите, които Централната банка ще извършва в системата на европейските централни банки ", разяснява Андрей Гюров.

По думите му Българска народна банка не дава отговор за определянето на лихвените проценти и не взе участие в интервенциите на откритите пазари.

" Би трябвало лихвите по депозитите да се усилят с влизането на България в еврозоната, по този начин, както е и в останалите банки в Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР