Централната банка на Русия предлага да се забрани издаването, копането

...
Централната банка на Русия предлага да се забрани издаването, копането
Коментари Харесай

Руската централна банка иска забрана на използването на криптовалути в страната

Централната банка на Русия предлага да се забрани издаването, " копането " и обръщението на криптовалути в Русия, се споделя в отчет на регулатора, представен от ТАСС.

" Статусът на съветската рубла, която не е аварийна валута, не разрешава използването на мек метод в Русия и игнорирането на възходящите опасности. Според нас, оправдано е въвеждането на спомагателни ограничения (спрямо криптовалутите) ", се споделя в документа.

Предложени законодателни промени

И по този начин, " с цел да понижи заканите, породени от разпространяването на криптовалути ", Централната банка на Русия предлага няколко промени в законодателството.

" Да се вкара възбрана за образуване на издаване и (или) издаване, образуване на обръщението на криптовалути (включително посредством крипто-борси, крипто-обменници, P2P платформи) на територията на Руската федерация и определяне на отговорност за нарушение тази възбрана ", е едно от предложенията на регулатора.

Предлага се също по този начин, да се откри отговорност за нарушение на законовата възбрана за потребление на криптовалути като средство за заплащане за артикули, за работа и за услуги, продадени и закупени от юридически и физически лица, поданици на Руската федерация.

Предлага се още, " възбрана за вложения от финансови организации в криптовалути и свързани с тях финансови принадлежности, както и възбрана за потреблението на съветски финансови медиатори и съветска финансова инфраструктура за осъществяване на транзакции с криптовалути ".

Финансовият регулатор също по този начин счита, че най-хубавото решение е въвеждането на възбрана за " копаене " на криптовалути в Русия.

Рискове за стопанската система

Настоящите мащаби и по-нататъшното разпространяване на " копаене " на криптовалути в Русия крият обилни опасности за стопанската система и финансовата непоклатимост, следва от отчета на Централната банка на Русия.

Финансовият регулатор счита, че се основава непродуктивно ползване на електрическа енергия, като по този начин се заплашва енергийното доставяне на жилищни и промишлени здания.

Централната банка също по този начин отбелязва негативното влияние на " добива " на криптовалути върху обвързваните пазари и околната среда.

" Увеличеното търсене на графични адаптери и профилирано съоръжение за " копаене " е един от факторите за дефицита на полупроводници, вследствие на което производството на чипове за други цели доста понижа. Тези трендове оказват спомагателен инфлационен напън върху международната стопанска система ", показва регулаторът.

Нарастването на размерите на " копаене " води до голямо ползване на електрическа енергия и може да изложи на риск други бизнеси. Освен това, голямото ползване на електрическа енергия в процеса на " копаене " на криптовалути способства за увеличение на " въглеродния отпечатък ", се споделя още в отчета на Централната банка, представен от ТАСС.
 Русия готви цялостна възбрана на криптовалутите
Русия готви цялостна възбрана на криптовалутите

Заради опасения от рисковете
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР