Централната банка на Нигерия се присъединява към списка на страните

...
Централната банка на Нигерия се присъединява към списка на страните
Коментари Харесай

Нигерия пусна своя дигитална валута

Централната банка на Нигерия се причислява към списка на страните с разрастващата се пазарна стопанска система, които залагат на цифровите пари за редуциране на разноските за преводи и усилване на достъпа до формалната финансова система.

Дигиталната валута и системата, стояща зад нея позната като блокчейн, се чака да усили брутния вътрешен артикул и емигрантските прехвърляния, уточни президентът на Нигерия Мухамаду Бухари в тирада, излъчена по малкия екран, по време на формалното показване, извършено в столицата Абуджа, предава Bloomberg.
 Биткойн нарастна до нов исторически връх Биткойн нарастна до нов исторически връх
Биткойн нарастна до нов исторически най-много, постигайки цена от 66 549 $ по време на следобедната търговия в Европа, сочат даннит...

Издаването на новата цифрова валута, носеща името eNaira, идва откакто централната банка на страната забрани на банки и финансови институции да имат алъш-вериш с криптовалутите, защото те носят риск за финансовата система.

Дигиталните валути, издавани от централни банки, наричани кратко CBDC, съставляват национална валута (нещо друго от криптовалутите, като биткойн и етериум), която не е обвързана с фиатните пари. Обикновенно този тип цифрови валути се употребяват за по-бързи и евтини трансгранични прехвърляния на стойност сред финансови институции. 

Дигиталната валута eNaira ще служи като допълнение към физическата форма на нигерийската найра, която загуби 5.6% от цената си през тази година, макар опитите на централната банка да стабилизира валутата.

През месец август, нигерийската централна банка избра Bitt Inc. За механически сътрудник, който да помогне за основаването на цифровата валута, която в началото трябваше да бъде пусната на 1 октомври.
 Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни? Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?
Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира съществени приходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Нигерия се причислява към Бахамите и Източнокарибската централна банка, които бяха измежду първите, които пуснаха национална цифрова валута. Китай пусна пилотна версия на „ цифров юан ” по-рано през актуалната година.

От Гана до Южна Африка, страните в Африка организират проби за цифрова форма на легалните си платежни средства, посредством която да обезпечат по-бързи и евтини парични преводи, само че без да изгубят надзор над паричната си система.

Нигерийската цифрова валута ще поддържа фиатната форма на парите в обращение, като се чака да ускори трансграничната търговия и финансовото включване, с помощта на по-ефективни преводи и възстановяване на паричната политика, показват от централната банка на Нигерия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР