Централната банка на Китай обяви днес, че разширява с 1,2

...
Централната банка на Китай обяви днес, че разширява с 1,2
Коментари Харесай

Китайската централна банка освобождава още 190 милиарда долара ликвидност

Централната банка на Китай разгласи през днешния ден, че уголемява с 1,2 трилиона юана (близо 190 милиарда долара) паричната маса за разпределяне на заеми от комерсиалните банки, предадоха международните организации. Стъпката е опит да бъде импортирано утешение, че секторът може да се оправи с евентуален банкрут на колоса за недвижими парцели Евъргранд (Evergrande), чийто дълг надвишава 310 милиарда $, показва Асошиейтед прес.

Китайската национална банка разгласи, че въпросната сума може да бъде приспадната от запасите, които банките би трябвало наложително да държат. В известие на уебстраницата си, представено от Ройтерс, банката прецизира, че считано от 15 декември, наложителните запаси на банките се свиват с 50 базисни пункта.

Съотношението на запасите в Китай се намалява за повторно тази година. Съобщението не посочва категорично Евъргранд, само че идва, броени дни откакто в петък изпитващият съществени проблеми колос разгласи, че може скоро да се окаже без нужните средства, с цел да обслужва задълженията си.

Управляващата комунистическа партия може елементарно да реши казуса и да подкрепи Евъргранд, само че желае да избегне изпращането на неверен сигнал посред публична акция, която цели да накара фирмите да понижат задълженията си, отбелязва АП. Междувременно различен колос на строителния пазар в Китай - Съншайн 100 /Sunshine 100/, разгласи през днешния ден банкрут по дълг от 170 милиона $ заради липса на ликвидност
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР