Централната банка на Германия повиши рязко прогнозите си за растежа

...
Централната банка на Германия повиши рязко прогнозите си за растежа
Коментари Харесай

Бундесбанк очаква здравата икономическа експанзия в Германия да продължи и през 2018 година

Централната банка на Германия увеличи внезапно прогнозите си за растежа на водещата европейска стопанска система, изтъквайки, че стопанската система ще продължава да се радва на експортно генерирания взрив даже в случай че темпът на нейното разширение има възможност да стартира да се свива с развиването на сегашния положителен стопански цикъл, оповестява организация Ройтерс.

Бундесбанк към този момент регистрира напредък на брутния вътрешен артикул на Германия от 2,3% през актуалната година (спрямо юнска прогноза за напредък от 1,9%) и ускорение на икономическата агресия до 2,5% през 2018 година при предишни упования за много по-анемичен напредък от 1,7 на 100. За 2019 година немската стопанска система с чака да нарасне с 1,7% (над предишна оценка за напредък с 1,6%) и с 1,9% през 2020 година.

Германската стопанска система претърпява мощен напредък, уточни Бундесбанк при представянето на шестмесечните си обновени макроикономически прогнози.

Водена от оживеното външно търсене, немската промишленост бележи динамичен напредък при запазващо се внезапно повишение на бизнес вложенията.

Това широкообхватно и устойчиво икономическо развиване доближава все по-зряла фаза на възходящия бизнес цикъл, което значи, че темповете на напредък евентуално ще се забавят в средносрочен проект и ще се приближат към евентуалните равнища на икономическа агресия, добави Бундесбанк.

Централната банка обаче предвижда, че растежът на износа ще стартира да се забавя в допълнение вследствие на стеснен индустриален потенциал и дефицит на работна ръка.

Бундесбанк също по този начин увеличи прогнозите си за немската инфлация през 2018 година, само че при упования за по-слаба инфлация през 2019 година, което допуска, че Европейската централна банка ще продължава да изпитва компликации в опитите да реализира целевото си равнища за напредък на инфлацията в границите на еврозоната с малко под 2 на 100.

За актуалната година Бундесбанк към този момент чака повишение на показателя на потребителските цени (CPI) с 1,7% (вместо с 1,5% съгласно юнската прогноза) и с 1,6% следващата година (вместо с 1,4%). За 2019 година се чака инфлацията в Германия да се увеличи с 1,7%, само че под предходна оценка за напредък с 1,8%, преди чак през 2020 година тя да доближи покрай целевото равнище на ЕЦБ, нараствайки с 1,9 на 100. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР