Централната банка на Аржентина издаде директива до доставчиците на платежни

...
Централната банка на Аржентина издаде директива до доставчиците на платежни
Коментари Харесай

Аржентинската централна банка забранява крипто платежните услуги

Централната банка на Аржентина издаде инструкция до доставчиците на платежни услуги, в която ги прикани да преустановят поддръжката на криптовалути.

Според Централната банка на Аржентина (Banco Central De La Republica Argentina – BCRA) на тези снабдители към този момент е неразрешено да правят или съдействaт в транзакции, включващи цифрови активи, в това число криптоактиви, които нямат регулация от съответния народен орган и позволение от BCRA.

Това деяние на централната банка, целящо да попречи на платежните приложения да оферират крипто услуги, съответствува с продължаващата обезценка на валутата на страната.

Аржентинското песо претърпя забележителен спад, като въз основата на утвърждения от държавното управление обменен курс то се намали с над 98% по отношение на щатския $.

Съобщенията обаче сочат, че обменният курс на черния пазар, който нормално се употребява от аржентинците, е съвсем два пъти по-слаб от формалния курс, приет от държавното управление.

От друга страна Биткойн (BTC) доближи рекордно високи стойности, когато се прави оценка в аржентински песо.

Мотивът на централната банка за тази възбрана е да се понижат евентуалните опасности, свързани с потреблението на криптовалута за жителите.

BCRA има намерение с тази мярка да откри поредни правила, които доставчиците на платежни услуги и финансовите институции би трябвало да съблюдават.

Подобни ограничавания към този момент са наложени на финансовите институции от май 2022 година, както беше обявено посредством Съобщение A 7506.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР