Централна тема за британските и американските вестници днес са. Според

...
Централна тема за британските и американските вестници днес са. Според
Коментари Харесай

Разследването за импийчмънт на Тръмп удари държавният секретар Помпейо

Централна тематика за английските и американските вестници през днешния ден са. Според множеството от мненията в английската и американската преса вчерашните показания в американския Конгрес на топ дипломата Гордън Сандланд по следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп имат резултат на гърмеж на бомба. Причината е, че той директно упрекна Тръмп в опит да желае персонални политически услуги от украинския президент Володимир Зеленски в подмяна на деблокирането на витално нужна американска военна помощ за Украйна.

По думите на Сандланд всички съветници и хора от най-близкото обграждане на президента на Съединени американски щати са били отдадени в ролята, която персоналният му юрист Руди Джулиани е изпълнявал по негово разпореждане при срещите си със Зеленски.

Според лондонския в. " Файненшъл таймс " обаче един от най-потърпевшите от развиването на процеса за импийчмънт е държавният секретар Майк Помпейо. Той, отбелязва английският ежедневник, освен се оказва в " примката " на опитите да се изтръгнат политически услуги от Украйна, по думите на Сандланд, само че и се трансформира в лицето на разпадащата се американска външна политика.

" Тези два явно разнообразни свята - (процесът за) импийчмънт на Тръмп в страната и загубата на надзор от Америка върху събитията зад граница - са двете страни на една и съща монета. И лицето на Помпейо е и на двете. До показанията на Сандланд, тези, които са работили за Тръмп, можеха да поддържат учтивата небивалица, че Руди Джулиани, персоналният юрист на президента, е провеждал нерегламентирана паралелна външна политика. Но тази теза към този момент не устоя, " написа " Файненшъл таймс ".

Според казаното от Сандланд всеки, в това число Помпейо, вицепрезидентът Майк Пенс и към този момент някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, е бил съизвършител в опитите за търгашеско изнудване на Украйна по " настоятелната инструкция на президента ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР