Централна кооперативна банка ще внесе цялата си годишна печалба от

...
Централна кооперативна банка ще внесе цялата си годишна печалба от
Коментари Харесай

Централна кооперативна банка реши да подсили резервите си с печалбата от 2017 година

" Централна кооперативна банка " ще внесе цялата си годишна облага от 2017 година във фонд " Резервен ". Решението е взето по време на общото заседание на сдружението на 27 юни 2018 година, излиза наяве от оповестения протокол на уеб страницата на Българска фондова борса. Размерът на облагата е 36 813 920.83 лв..

Сред другите решения от общото заседание на акционерите са приемането на отчета на управителните органи за активността на сдружението и годишния финансов доклад (индивидуален и консолидиран) за 2017 година.

Членовете на управителните органи на банката са освободени от отговорност за активността им през миналата година. Председател на Надзорния съвет е Иво Каменов, а членове - Марин Митев, Райна Кузмова и " Централен кооперативен съюз ", представляван от Петър Стефанов. Акционерите взеха решение да преизберат членовете на надзора за нов петгодишен мандат.

Оперативното ръководство на ЦКБ е в ръцете на Управителния съвет. Негов ръководител е проф. Д-р Александър Воденичаров. Заместник-председател е Цветан Ботев, а останалите членове на съвета са Георги Константинов - изпълнителен шеф, Сава Стойнов - изпълнителен шеф, Георги Костов - изпълнителен шеф, Александър Керезов и проф. доктор Бисер Славков. В оперативното ръководство взе участие и прокуристът Тихомир Атанасов.

Общото заседание дефинира и възнаграждението на членовете на управителните и надзорните органи на банката.

" Централна кооперативна банка " АД е универсална комерсиална банка, която принадлежи към финансовата конструкция на " ЦКБ Груп " ЕАД. Тя, дружно с другите финансови сдружения, предлага цялостната гама от услуги в региона на финансовото ходатайство, артикули и услуги, като слага акцент върху финансиране на дребни и междинни предприятия и самостоятелното банкиране на своите клиенти.

Като универсална комерсиална банка ЦКБ предлага необятен набор от финансови артикули и услуги, които дават отговор на конкурентните условия на динамично изменящата се пазарна среда. И през 2018-а бизнес проектът на банката планува разширение на спектъра от финансово ходатайство и ще работи за основаване на нови и развиване на познатите артикули и услуги.

Акционерният капитал на ЦКБ все още възлиза на 113 154 291 лв. и е разпределен в 113 154 291 броя акции, всяка с номинал 1 лев. Книжата й са поименни, безналични, елементарни, свободно прехвърляеми, като всяка скъпа книга дава право на един глас в общото заседание на акционерите. Акциите на банката се търгуват на формален пазар на акции сегмент " Premium " на " Българска фондова борса-София " АД. Към юни този година най-големи акционери са " ЦКБ Груп " EАД с дял от 68.56% от капитала и " Химимпорт " АД с 6.61% от книжата с право на глас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР