Централата на швейцарската банка UBS в Лондон вече има нов

...
Централата на швейцарската банка UBS в Лондон вече има нов
Коментари Харесай

Централата на UBS в Лондон бе продадена за $100 милиона - на етаж

Централата на швейцарската банка UBS в Лондон към този момент има нов притежател. 13-етажното здание бе продадено за $1,3 милиарда $, заяви CNN. Купувачът е дъщерно сдружение на CK Asset Holdings. Последната е благосъстоятелност на най-богатия човек в Хонконг - Ли Ка-шинг.

Сградата на ул. " Броудгейт " 5 приютява 5 000 чиновници на UBS в Лондон. Тя бе приключена през 2015 година Седем от етажите са офиси, а други четири приютяват вложителите на банката. На покрива ѝ има зелени пространства и слънчеви панели.

Досегашен притежател бяха British Land и GIC, които показаха, че цената от $1,3 милиарда е близка до оценката от март т.г.

Наблюдатели се притесняваха, че цените на комерсиалните площи в Лондон ще се срутен след Brexit. Някои компании, в това число и UBS, ще реалокират част от чиновниците си в други градове, с цел да предпазят бизнеса си с Европейския съюз откакто Англия напусне блока.

Пазарът на жилища в действителност се срина, само че този на комерсиалните парцели се показва надалеч по-добре, споделят от Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР