Централата на руската частна военна компания Вагнер в Санкт Петербург

...
Централата на руската частна военна компания Вагнер в Санкт Петербург
Коментари Харесай

Централата на Вагнер в Москва работи отново нормално

Централата на съветската частна военна компания " Вагнер " в Санкт Петербург работи обикновено. Това заяви наемническата формация, представена от " Франс прес ".

Уверението идва два дни след метежа, който раздруса ръководството на президента Владимир Путин, само че след това бе преустановен от създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Въпреки настъпилите събития централата продължава да действа в естествен режим в сходство със законодателството на Руската федерация ", гласи изказването.

В него се показва и че групата Вагнер е " работила за бъдещето на Русия "  и се благодари на поддръжниците ѝ.

Наемниците от съветската ЧВК " Вагнер ", предвождани от водача си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, с цел да премахнат  " корумпираното и некадърно военно управление на Русия ". Не след дълго обаче внезапно те се върнаха обратно към следена от Русия територия в Източна Украйна след съглашение с Кремъл, сключено с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците се съгласи да отиде в заточение в прилежащ Беларус. Неясно обаче остава дали Путин се е съгласил да направи промяна във висшето военно управление, или да склони на някакви други отстъпки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР