Централата на Lidl обяви, че заедно с останалите компании от

...
Централата на Lidl обяви, че заедно с останалите компании от
Коментари Харесай

Lidl се присъедини към Глобалния договор на ООН за отговорно корпоративно управление

Централата на Lidl разгласи, че дружно с останалите компании от Schwarz Gruppe се причислява към Глобалния контракт на Организация на обединените нации (United Nations Global Compact – UNGC). С присъединението си фирмите декларират своя ангажимент към всеобщо възприети полезности, дефинирани в 10-те правилото на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, и поемат отговорност за резултатите от стопанската си активност. Компанията се ангажира да съблюдава десетте правилото на Организация на обединените нации в четири съществени категории – права на индивида, трудови правила, околна среда и антикорупция, като ги ползва в своите бизнес тактики и във всекидневната си работа.
“С наслада посрещаме Lidl в нашата общественост на компании, споделящи полезностите, въплътени в основополагащите правила на Глобалния контракт. Лидл България се е потвърдила като публично виновна компания и аз съм уверен в значителния ѝ принос към напъните ни за одобряване на бизнеса като мощ за положително ”, съобщи Огнян Траянов, ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.
В продължение на години Lidl адресира тематики и се ангажира с разнообразни ограничения в сферите екологични и обществени стандарти, права на индивида и антикорупция, участвайки в разнообразни начинания на интернационално равнище за гарантиране на нужни за прехрана заплати и приходи, запазване на околната среда в своите световни вериги за доставки, а на чиновниците предлага обективни условия на труд и равни благоприятни условия за кариерно развиване.
 „ Присъединяването на Lidl към Глобалния контракт на Организация на обединените нации удостоверява дългогодишните старания на цялата група и представителствата ѝ във всички страни във връзка с устойчивото развиване и виновното корпоративно ръководство. Десетте правилото на Организация на обединените нации освен са залегнали в основата на нашата ангажираност по тематики като права на индивида, трудова нравственос и грижа за околната среда, само че ние ги следваме и прилагаме на процедура в цялостната ни активност “, съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.
Глобалният контракт на Организация на обединените нации (UNGC) е най-голямата и значима самодейност в света за отговорно корпоративно ръководство. Тя дава ясна тенденция и рамка, по отношение на която компанията се ориентира за към този момент създадените и намиращи приложение интензивности и стандарти от дълготрайната ѝ тактика за стабилно развиване. Моделът за стабилно развиване на Lidl е създаден в унисон с десетте правилото на Организация на обединените нации. Всички страни, в които Lidl участва, в това число и България, издават своите отчети за стабилно развиване, базирайки се на този модел. Доказателство за уговорките на Лидл България към правилата на Глобалния контракт на Организация на обединените нации е издаването на първия одитиран отчет за стабилно развиване в бранша, който ясно демонстрира по какъв начин те са залегнали в основните действия на компанията. До края на годината следва и издаването на втория одитиран отчет за стабилно развиване на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР