Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще

...
Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще
Коментари Харесай

Добричкият зоопарк предлага безплатно посещение в Деня на детето

Центърът за отбрана на природата и животните в Добрич ще работи с безвъзмезден вход за всички гости в Деня на детето - 1 юни. Екипът на зоопарка ще следи да няма скупчване на хора, няма да се позволяват празненства или пикници, заяви шефът му Християн Христов. На входа на зооцентъра ще бъде подложен дезинфектант за ръце.

Зоологическата градина беше затворена по време на изключителното състояние. Още в първия ден от възобновяване на визитите преди две седмици, над 400 дребни и огромни фенове на природата пристигнаха да се порадват на животните, които го населяват.

Около 360 животни от 74 типа населяват зоопарка с повърхност от над 160 дка. Животните са в размножителен интервал и първите бебета към този момент са налице. В момента стадото с коне на Пржевалски е с най-голямата си бройка до момента - могат да се видят 7 екземпляра и ще продължи да се усилва - майки напълно скоро ще станат две от кобилките. Бебета чакат и други фамилии - понита, кошути, муфлони, както и папагалите.

Добричкият зоопарк продължава да работи като избавителен център. От години тук се отглеждат потърпевши птици и животни, като от есента има и новоприети пациенти. Над 20 пернати нощни ловци са избавени в зоопарка м.г. Преди броени дни на грижите на екипа му бяха поверени още 2 дребни щъркела, 2 новоизлюпени ушати сови и сладководни костенурки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР