Центърът за защита на природата и животните в Добрич посрещна

...
Центърът за защита на природата и животните в Добрич посрещна
Коментари Харесай

Бизоните Гзамир и Грилит от Германия

Центърът за отбрана на природата и животните в Добрич посрещна нови жители - бизоните Гзамир и Грилит , оповестиха от зоопарка. 

Едрите животни пропътуваха дистанцията от Германия в особено покрито ремарке - с климатик и камера за наблюдаване, теглено от джип, описа за Българска телеграфна агенция шефът на зоологическата градина Християн Христов.

Мъжкият бизон - Гзамир, идва от Карлсруе и на 7 август ще отпразнува пети рожден ден. Големият бозайник тежи 500 кг, като екземплярите от типа могат да доближат до 1200 кг. 

Рожден ден в края на август ще отпразнува и новата женска бизонка, която ще навърши две години. Доскоро Грилит е обитавала сафари парк в Хан-сур-Лес, Белгия. Засега тя тежи 240 кг , показват от зоопарка. 

Бизоните обичат най-вече зелени клончета и ливадно сено, само че за идните им персонални празници ще потърсим от горските стопанства жълъди, които за тях са деликатес, сподели Християн Христов.

В зоопарка живее ветеранът-зубър Люба, която към този момент е " приветствала " новите жители. В първите часове домакинята е била разграничена с адаптивна ограда, с цел да се опознае с гостите по миризмата, само че по-късно умерено се е изкъпала пред тях в прашна баня. 

Люба, която е на 22 години - напреднала възраст за типа, е потомка на родители, дали началото на развъдни стратегии през 60-те години на предишния век за спасяването на застрашения от изгубване европейски бизон.

Гзамир, Грилит и Люба към този момент ще споделят общо пространство от 19 декара морава и остарели дървета в зооцентъра в Добрич.
   
Нашите нови бизони!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР