Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност в Украйна пусна

...
Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност в Украйна пусна
Коментари Харесай

Колко загубиха руските олигарси от войната досега

Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност в Украйна пусна във фейсбук страницата си данни за това какъв брой са загубите на съветските олигарси от началото на войната до момента, съобщи 24chasa.bg.

Според Центъра най-вече загуби е претърпял Вагит Алекперов (Лукойл) - 10,5 милиарда $, което е 54,4% от цялото му положение.

Следва го Алексей Мордашов със загуби от 5,6 милиарда $. Той е притежател на " Северстал " - стоманодобивна компания.

Челната тройка приключва с Генадий Тимченко, съсобственик на групировката Volga Group, с 4,6 милиарда $ загуби. Volga Group е капиталова група, профилирана в вложения в енергийни, транспортни и инфраструктурни активи.

Смятаният за най-богат човек в Русия Владимир Потанин е изгубил 4,5 милиарда $. Той е президент на „ Интеррос “, която има пакети акции на минно-металургичната компания „ Норилски никел “ - водеща в света производител на никел, Росбанк и други

Михаил Фридман (Алфа-Банк) и Роман Абрамович са изгубили по 2 милиарда $.

" Чакаме олигарсите на Руската федерация да стартират война против Путин ", се споделя в края на известието на Центъра. Оттам не се прецизира по какъв метод са изчислени загубите на съветските олигарси, нито се показват в допълнение източници на информацията или някакво бизнес или финансово проучване
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР