Центърът за психично здраве в София набира средства за оборудване

...
Центърът за психично здраве в София набира средства за оборудване
Коментари Харесай

Центърът за психично здраве в София набира средства за оборудване след пожара

Центърът за психологично здраве в София набира средства за съоръжение след пожара, оповестиха от Българска национална телевизия.

Припомняме, че преди две седмици бе горящ пожар в постройката на психодиспансера. Огънят бе обхванал покрива. Предполага се, че пламъците са тръгнали от безстопанствена постройка до психодиспансера.

След случая чиновниците са принудени да работят в две оживели от огъня бараки. Броят на пациентите, които търсят помощ в психодиспансера, се усилва и това принуди лекарите да се извърнат към министъра на опазването на здравето с молба за незабавна помощ. Той към този момент е заречен пари за нова постройка.

Нужни са обаче средства и за ново съоръжение, а за набиране на финансова помощ е основана сметка за дарения:

Център за психологично здраве - София ЕООД

IBAN: BG24CECB979010E7613702

БАНКА ЦКБ АД

Огънят е изгорил с изключение на доста значима техника и огромна част от архива на психодиспансера и в този момент в двора могат да се видят единствено останки от някакви документи.

След пожара психодиспансерът е все по този начин претрупан. Пациенти се одобряват в двете оживели постройки, само че и те са пред разпад.

Д-р Даниела Йорданова, доктор в Център за психологично здраве, София: Видимата там сграда е от дълго време прикрепена със скоби, с цел да не се събори. Тя не е обитаема. Въпреки това прегледите минават там. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР