Центърът за психично здраве в Русе ще тегли заем от

...
Центърът за психично здраве в Русе ще тегли заем от
Коментари Харесай

Центърът за психично здраве в Русе тегли заем, за да работи

Центърът за психологично здраве в Русе ще тегли заем от 250 хиляди лв., с цел да обезпечи естествената работа на лечебното заведение. Заради късно излязлата разпоредба за финансиране на този тип лечебни заведения Центърът е натрупал отговорности. Освен това от Министерството на здравеопазването са им нараснали единствено с лев и петдесет средствата за леглоден и психиатрите се тормозят, че ще имат сложна година, заяви Българска национална телевизия.

В началото на годината управленията на психиатричните центрове и лечебни заведения изчисляваха, че за издръжката на лечебните заведения ще са им нужни най-малко 55 лв. дневно. Наредбата на здравното министерство, която тази година е излязла и със забавяне, е разчела нужните суми, с които се покриват разноските за лекарства, лекуване, режийни осигуровки, на по-малко.

" Издръжката е нараснала много малко, тя е нараснала на леглоден с лев и петдесет и в този момент става 40 лв.. По-голямо покачване има в интензивните грижи и в дневните стационари, само че интензивните грижи са един дребен % от общия брой хора, които постъпват при нас ", сподели доктор Теменужка Матева, шеф на Център за психологично здраве в Русе.

Това, дружно със закъснелите заплащания за първите 4 месеца на годината, изплатени едвам на 10 април, са довели до струпване на отговорности и се наложило и да се тегли заем.

" И най-неприятното е, че април месец се наложи да имаме отговорности към личния състав, който работи един доста тежък труд. Едва успяхме да си получат заплатата тъкмо преди 7 април, който е единственият професионален празник. Успяхме да разплатим всички задължения, само че до момента в който се стабилизира ситуацията, т.е. до момента в който получаваме равномерна прехрана има един празен ход, в който ние би трябвало да издържим и хората да си получат заплатите и да си плащаме отговорностите, и то без лихви ", сподели Матева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР