Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство

...
Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство
Коментари Харесай

Стопанският факултет и ЦНСССКЦИЕ сключиха Споразумение за сътрудничество

Центърът за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и Стопанският факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ подписаха Споразумение за съдействие в региона на стопанската система, ръководството, бизнеса и селското стопанство.

По време на формалната гала по сключване на Споразумението, доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет, и доктор Момчил Станишев, Директор на ЦНСССКЦИЕ, разискаха бъдещите взаимни начинания, като договориха съдействие по осъществяване на профилирани образования, конференции, семинари за студенти на Университета, образуване на образователни практики, стажове и други Една от тематиките на съдействие е обвързвана и с развиването на новата, която ще се предлага за първи път от тази есен в Стопанския факултет.

Стопанският факултет е измежду сътрудниците на ЦНСССКЦИЕ при организирането на Международната научно-практическа конференция „ 10 години Инициатива 16+1. Сътрудничество, продан и съгласуваност сред страните “.

Двете страни осъществят взаимни дейности по правенето и представянето на кръг от тематики, които са предмет на проучване от учени и откриватели от страните-членки на Инициативата 16+1, обвързани с икономическото развиване, капиталовите проекти, положителните практики в земеделието и университетския продан. Споразумението за съдействие ще бъде основа и за разпространение на младежкото предприемачество в региона на селското стопанство в България и района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР