Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ

...
Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ
Коментари Харесай

Ужас в САЩ: Коронавирус покоси мъж, който не е имал досег с други заразени и не е пътувал

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединени американски щати заяви, че е регистриран първия случай на ковид Covid-19 в страната при човек, който нито е имал контакт със инфектирани, нито е пътувал неотдавна, сигнализирайки по този метод за евентуално начало на разпространяването на смъртоносния вирус в страната.

CDC не знае по какъв начин тъкмо пациент от Калифорния се е заразил с вируса. Лицето е гражданин на окръг Солано и получава здравна помощ в окръг Сакраменто. Пациентът не е имал съответна история на пътешестване или контакт с различен пациент, инфектиран с вируса.

"Понастоящем не е прочут източника на болестта. Възможно е това да е образец за разпространяване на Covid-19 в дадена обитаем общественост, което ще е първият сходен случай в Съединените щати ", предизвести Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите.

По този метод общият брой на случаите с ковид в Съединени американски щати доближи 60, по-голямата част от които са хора, евакуирани от град Ухан в Китай, където беше първичното огнище на ковид, или които са били на борда на круизния транспортен съд Diamond Princess, който беше подложен под карантина край крайбрежията на Япония.

Съобщението на CDC беше реалност директно след специфичната конференция на американския президент Доналд Тръмп, на която той се опита да увери американската общност, че рискът от зараза от ковид в Съединени американски щати остава невисок, наблягайки високото равнище на готовност за реакция при вероятно експлоадиране на зараза.

Германия е при започване на зараза от Covid-19, заяви здравният министър

Германският министър на опазването на здравето Йенс Спан предизвести в сряда, че страната е при започване на зараза от ковид.

Той съобщи, че здравните чиновници към този момент не могат да наблюдават всичките вериги на предаване на инфекцията при инфектираните пациенти. Йенс Спан прикани управляващите на страната да "активират своите пандемични проекти и да се приготвят за вероятното им влизане в действие ".

Междувременно Южна Корея заяви за нови 171 случая на инфектирани с ковид, с което броят на инфектираните в страната единствено в четвъртък доближи 505, а общият им брой до момента - 1766. Ден по-рано (в сряда) новите случаи в Южна Корея бяха 334.

Великобритания удостовери за два нови случая на ковид, с което обшият им брой на острова доближи 15. Единият от инфектираните е бил в Италия, а другия на остров Тенерифе.

Пациентите са трансферирани в профилирани центрове за зараза на Националната здравна работа (NHS) в болница Royal Liverpool и Royal Free Hospital в Лондон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР