Центърът за градска мобилност и Пътна полиция в София започват

...
Центърът за градска мобилност и Пътна полиция в София започват
Коментари Харесай

Започва акция срещу движещите се в бус лентите

Центърът за градска подвижност и " Пътна полиция " в София стартират взаимна акция против нарушителите, които се движат в бус лентите, заяви Българска национална телевизия.

За това са се договорили шефът на ЦГМ Христиан Петров с органите на реда. Акцията ще стартира от началото на декември.

От ЦГМ припомнят, че санкцията за автомобил в бус лентата е 50 лева

Петров отбелязва, че през лятото са почнали с акцията " Всеки да си знае лентата ", а по време на тази самодейност ще подсетят водачите, че разпоредбите на пътя са за всички.

Основната цел на бус лентите е да обезпечават приоритет на публичния превоз, тъй че той да извършва разписанията си и да бъде комфортен и бърз за пасажерите. Това обаче не е допустимо, в случай че лентата е задръстена с коли.

По разписание рейсовете, които се движат по бул. " България " би трябвало да изминават дистанцията сред пл. " Ручей " и Центъра по хигиена за 4 минути, само че в случай че има коли времето се удължава тройно.

По новата бус лента на бул. " Васил Левски " дистанцията сред ул. " Гурко " и кино " Одеон " би трябвало да се измине за 4 минути, само че в случай че е блокирана, забавянето е към 10 минути.

С 20 минути повече е времето от спирката на " Орлов мост " до Окръжна болница за рейсове и тролейбуси, в случай че лентата на бул. " Цариградско шосе " не е свободна.

Според шефът на ЦГМ всички забавяния стават поради водачите, които нарушават разпоредбите и по този метод оставят десетки пасажери да чакат на спирките дълго време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР