Центърът за градска мобилност е кандидатствал по мярката 60 на

...
Центърът за градска мобилност е кандидатствал по мярката 60 на
Коментари Харесай

Фандъкова: ЦГМ и транспортните дружества кандидатстват по мярката 60/40

Центърът за градска подвижност е кандидатствал по мярката " 60 на 40 " поради понижени доходи. Той към този момент е утвърден. По схемата са кандидатствали останалите транспортни софийски сдружения, който са най-засегнати от икономическата рецесия, подбудена от ковид. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.
Транспортният бранш е най-засегнат от ковид и по тази причина усилията  ни ще са ориентирани там, само че на един малко по-късен стадий при второ преразглеждане на бюджета, сподели Фандъкова.
Две актуализации на бюджета на Столична община планува кметът. С тях тя се надява да възнамерява добре финансите на София, с цел да пребори рецесията, която се чака да продължи и през 2021г.
С малко над 23 млн лева ще се свие бюджета на общината към този момент. Как ще се компенсират те?
Само за първите 4 месеца, приходите на общината са понижени с 90 млн. лева по отношение на предходната година. Затова първото, което ще създадем е актуализация на приходната част в бюджета.
С 3% понижаваме финансовата стратегия. Подчертавам, че не става въпрос за отричане на планове, а за отлагането им за идната година. " Преценили сме с сътрудниците съгласно готовността на плановете, тъй че да не ги губим ", изясни Фандъкова.
Спираме програмата за засаждане на цветя по градините, което вършим всяка пролет, сподели още кмета.
През юни ще създадем втора актуализация на бюджета, тогава се чака да имаме още по-точни и ясни стопански планове. Ще се наложи преразпределение на средства в сфери като превоза. До средата на май към 9,5 млн. лева ще се наложи да компенсираме като доходи в сферата., акцентира Фандъкова.
Прогнозите са че рецесията ще продължи и през идната година, тъй че деликатно предвиждаме и планираме, сподели кмета.
Данъци и такси няма да се усилват. " В момента на рецесия не е време да усилваме налози и такси. Но сигурно би трябвало да привличаме вложения. Запазваме европейските планове и търсим външни запаси. ", акцентира Фандъкова.
Синята и зелена зона в София остава безвъзмездна най-малко до Гергьовден, разгласи кмета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР