Центърът ще бъде в партньорство с една от най-големите аутсорсинг

...
Центърът ще бъде в партньорство с една от най-големите аутсорсинг
Коментари Харесай

Facebook открива офис в София

Центърът ще бъде в партньорство с една от най-големите аутсорсинг компании у нас - TЕLUS International, една от най-големите аутсорсинг компании в България. TELUS ще оперира самия офис. Новината е била обявена от Шавон Комиски, началник на отделa по политика за наличието в компанията, пред "Капитал ".
Информация за това събитие беше загатната още при започване на лятото на 2018 година - на събитието „ Фалшивите вести и медийната просветеност в днешната цифрова реалност”, с присъединяване на гостуващи специалисти от Фейсбук. "През идната година в този център ще работят към 150 чиновници, които ще преглеждат наличието и ще оказват поддръжка на множеството разнообразни общности във Фейсбук ", се споделя в формалното известие на компанията. Броят на хората в офиса ще зависи от броя на докладваните постове и фотоси, които Фейсбук получава. В случай че броят им се усили, от обществената мрежа ще работят още веднъж с TЕLUS International по набиране на нови хора. Офисът в София е част от европейското разширение на Фейсбук, откакто през 2018 година със същата цел бяха отворени и центрове в Барселона и Латвия. Общо този екип на Фейсбук по света наброява 30 хиляди души, които се занимават със сигурността на мрежата, половината от които преглеждат наличие. Служителите в тези центрове преглеждат наличие, което евентуално може да нарушава разпоредбите на обществената мрежа и има потребност от човешка интервенция. Останалата част от модерацията на Фейсбук се прави посредством изкуствен интелект. Екипът в София ще преглежда докладвани постове на турски, съветски и казахски език. Офисът ще стартира работа до седмици, а сега към този момент тече работата по образованието на хората. "Това, което TELUS International могат да създадат за нас, е да ни оказват помощ да преглеждаме бързо милионите отчети, които получаваме всеки ден. Нашият сътрудник може да откри хора и да ги образова доста бързо ", разяснява Комиски.
"Като всички останали наши сходни центрове, и в София работата ще протича на доста разнообразни езици. Именно поради това избрахме София – вселенски град, разполагащ с квалифицирани фрагменти, говорещи доста езици ", се споделя още в известието на компанията за новия офис. Съдържанието на български сега се модерира от няколко центъра за разглеждане на наличие, в това число от тези в Дъблин и Есен. От Фейсбук разясниха, че е допустимо в бъдеще част от хората в софийски офис да се занимават и с модериране на изявленията на български език.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР