Центърът по трансфузионна хематология призова за повече дарители на ,

...
Центърът по трансфузионна хематология призова за повече дарители на ,
Коментари Харесай

При какви условия може да се дарява кръвна плазма?

Центърът по трансфузионна хематология прикани за повече донори на, преболедували. С нея се лекуват тежко болните пациенти с ковид. При какви условия обаче може да се подари кръвна плазма?
Кръвна плазма могат да дарят всички на възраст от 18 до 65 година, които имат позитивен PCR тест за ковид, от който са минали най-малко 40 дни, изясни шефът на центъра доктор Николай Николов пред btv. Вече не се изисква негативен тест, посочи той.
 Бареков изкара грипчето, ще подарява кръвна плазма Бареков изкара " грипчето ", ще подарява кръвна плазма
" За по-малко от 20 дни след +PCRтест за Коронавирус имам толкова мощни антитела, че ставам за донор на плазма, което ще и върша! А изкарах "...
ВМА прави проучвания за антитела и това става след взимането на плазмата.
 
Процедурата не е доста по-различна от даването на кръв, трае някъде към час с попълването на документите, сподели още шефът на Центърът по трансфузионна хематология.
По думите му през последната седмица са се нараснали хората, които подаряват плазма. За през днешния ден са се записали 6 души.
 Има ли задоволително кръвна плазма за лекуване на ковид? Има ли задоволително кръвна плазма за лекуване на ковид?
Около 150 дози кръвна плазма от излекувани от ковид са дарени в Националната банка в София. Тя работи от средата на месец май и с...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР