Центърът на София днес ще бъде частично блокиран заради протест

...
Центърът на София днес ще бъде частично блокиран заради протест
Коментари Харесай

1600 полицаи ще охраняват празния стадион „Васил Левски“, центърът на София блокиран заради протеста

Центърът на София през днешния ден ще бъде отчасти блокиран поради митинг против управлението на Българския футболен съюз, предава Българска национална телевизия. Феновете ще изразят недоволството си в 17.00 ч, два часа преди началото на срещата България – Унгария. 1600 полицейски чиновници ще охраняват региона към националния стадион „ Васил Левски “ преди, по време и след мача.

Именно тогава хиляди ентусиасти от разнообразни тимове се чака да изискат оставката на Борислав Михайлов и неговия екип след следващите разочароващи резултати на националите ни. От Столична дирекция на вътрешните работи нямат изясненост какъв брой ще са почитателите, които ще излязат на митинг довечера.

Мачът сред България и Унгария ще се играе на закрити врата, откакто от БФС изпратиха писмо до УЕФА, че има заплаха от вълнения. Това породи недоволството на почитателите. От Столична дирекция на вътрешните работи са подготвил специфични ограничения, с цел да опазят сигурността в столицата.

Този митинг е подсилен както от почитатели на Левски и ЦСКА, по този начин и от други столични тимове и клубове от цялата страна.

„ Във връзка с футболната среща на Национален стадион „ Васил Левски “ през днешния ден ще предприемем нужните ограничения за запазване на реда в град София. Най-вероятно поетапно ще бъде спирано и възстановявано пътното придвижване. Около самото спортно оборудване, за естественото протичане на футболната среща, ще бъде бъде обособена зона с полицейски ленти и коли, ще бъдат ситуирани и полицейски чиновници “, съобщи шеф бранш „ Масови мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи основен контрольор Иван Георгиев.

Той изясни, че се чакат футболни почитатели от разнообразни клубове, които имат историческа омраза. „ Все отново те се сплотяват към едно искане и цели, би следвало да загърбят своите разлики и да няма спор по време на самото събитие “, сподели инспекторът от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му нямат информация от обществените мрежи и срещата, която са провели през вчерашния ден, за готвени провокации. Футболните почитатели ще се събрират като едното място е пред постройката на БФС, другото е на бул. „ Христо и Евлоги Георгиеви “ от страната на моста на Дружбата и от страната на ул. „ Гурко “, изясни инспекторът.

Иван Георгиев сподели, че не се чака шествие.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР