Центърът на Монтана почерня от полиция и жандармерия, научи агенция

...
Центърът на Монтана почерня от полиция и жандармерия, научи агенция
Коментари Харесай

Центърът на Монтана почерня от полиция и жандармерия заради Георги Вълев от Килърите

Центърът на Монтана почерня от полиция и жандармерия, научи организация BulNews. Пред входа на административния съд в града има десетки спецполицаи с маски и автомати, като причина за това е следващото дело на Георги Вълев от групата „ Килърите ".
Припомняме, че той е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за организирането на две убийства и води дело против администрацията на ловешкия затвор, където излежава присъдата си. Поредното съвещание е през днешния ден в административния съд в Монтана и градът е неподвижен от полиция.
Всички съдилищата покрай Ловеч са си създали отказ и Върховният административен съд е разпределил делото в Монтана.
„ Когато се водят в правосъдна зала такива лица, има строги процедури за защита и поради това има толкоз доста полиция ", споделиха от съда.
Престъпната група, станала известна като „ Килърите ", бе арестувана през 2010 година, а в края на 2017 година делото завърши дефинитивно с най-тежка присъда за Вълев.
Той води дело против прокуратурата през 2019 година и изиска обезщетение от половин милион лв. поради продължителността на делото и това, че е стоял от самото начало на процеса в ареста.
Осъденият на пожизнен затвор за две убийства е водил дело в Софийския градски съд (СГС) за 36 000 лв. против Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за неимуществени вреди, които понесъл от непозволени дейности на проверяващите служители на реда и наблюдаващия делото прокурор. То е било прекъснато.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР