Център за подкрепа на хора с увреждания“ ще има в

...
Център за подкрепа на хора с увреждания“ ще има в
Коментари Харесай

След 18 месеца в Слатина ще има „Център за хора с увреждания“

„ Център за поддръжка на хора с увреждания “ ще има в столичнтия регион „ Слатина “. Той ще бъде осъществен след 18 месеца. Това заяви на профила си във фейсбук зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. Преди два дни тя и кметът на София Йорданка Фандъкова подписаха контракт за създаване на „ Център за поддръжка на хора с увреждания “. Проектът е по ОПРЧР и е на стойност 1млн. лева, съобщи Столица.бг

В момента има пет такива пилотни плана, като единият ще се извършва от Столична община. В първата година от реализацията екипът ще приготвя постройката, разгласи Фандъкова. В центъра ще се извършват интегрирани социално-здравни ограничения, лечебни и консултативни услуги. Предвиждат се и ограничения за поощряване присъединяване на пазара на труда.

Капацитетът на центъра ще бъде 30 души, които могат да бъдат обслужвани. В момента в Столична община има 84 обществени услуги, ориентирани към деца и пълнолетни. Екипът, който ще работи в центъра ще бъде подготвен, с цел да е ефикасен и пълностоен.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР