Център за поддръжка, ремонт и основно обновяване на хеликоптери Блек

...
Център за поддръжка, ремонт и основно обновяване на хеликоптери Блек
Коментари Харесай

Локхийд Мартин разкрива център за поддръжка и ремонт на хеликоптери Блек Хоук в Румъния

Център за поддръжка, ремонт и главно възобновяване на хеликоптери " Блек Хоук " (Black Hawk) ще бъде открит в румънския град Бакъу в границите на партньорство сред американската компания „ Локхийд Мартин “ (Lockheed Martin) и румънската „ Аеростар “ (Aerostar S.A.), съобщи организация Аджерпрес.

През януари двете компании подписаха контракт, в който се планува центърът да бъде упълномощен и да стартира да действа, когато в Румъния дойдат първите седем хеликоптера S-70 Black Hawk от поръчана флотилия от 12 летателни апарата.

Министерството на вътрешните работи на Румъния подписа рамково съглашение за флотилия от до 12 хеликоптера „ Блек Хоук “ (Black Hawk) през ноември 2021 година, с цел да отговори на потребностите на службите за незабавна помощ в страната. Договорът е на стойност над 269 млн. евро без Данък добавена стойност, като се придвежда летателните апарати да бъдат създадени в Полша от PZL Mielec, където се създават хеликоптерите Black Hawk за Европа.

Американската компания „ Локхийд Мартин “ към този момент е осъществила одит на румънската „ Аеростар “ и нейните уреди и чака оценка на проектите на оборудванията от румънските управляващи. Служителите на „ Аеростар “ пък са минали нужното образование в Академията „ Сикорски “ (Sikorsky) на „ Локхийд Мартин “ в Уест Палм Бийч, Флорида.

С тази нова опция „ Аеростар “ ще продължи и ще премине през целия развой на вдишване на нужните действия по поддръжка, ремонт и възобновяване на новите летателни апарати в Румъния и района. Искаме да засилим позициите на Румъния на този пазар и да разчитаме на нашите благоприятни условия и техническо ноу-хау, с цел да насърчим съдействието с други румънски компании в тази област, съобщи Григор Филип, президент и основен изпълнителен шеф на „ Аеростар “, представен в прессъобщение.

Със седалище в Бетезда, Мериленд, „ Локхийд Мартин корпорейшън “ (Lockheed Martin Corporation) е интернационална компания в региона на галактическите проучвания и сигурността с почти 116 000 чиновници в целия свят, профилирана в проучвания, планиране, създаване, произвеждане, интеграция и поддръжка на модерни софтуерни системи, артикули и услуги, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР