Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на

...
Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на
Коментари Харесай

Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства отвориха врати в Мездра

Център за социална поддръжка и Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии бяха публично открити в гр. Мездра. Те са построени по Проект " Нови услуги за децата на Мездра и техните фамилии ", осъществен по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 година, а даването на двете нови обществени услуги и закупуването на профилиран микробус и на в допълнение съоръжение се прави по Проект " Център за социална поддръжка и Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии в община Мездра ", който Община Мездра извършва сега по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година

 Дневен център-Мездра Дневен център-Мездра Източник: Община Мездра
Лентата на новата облага прерязаха заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова, регионалният шеф на Враца Стефан Красимиров и кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Церемонията почетоха също представители на Министерство на районното развиване и благоустройството, на районни и на локални структури на държавни институции, на обществени, здравни, образователни и детски заведения, на неправителствения бранш и на компании реализатори на строително-монтажните работи.

В словото си кметът на Мездра Иван Аспарухов благодари на районното и на общественото министерства, на общинския отдел " Образование, обществени действия и опазване на здравето " и на всички останали, съдействали за " спасяването " на първия план, който е трябвало да бъде приключен още в края на 2019 година, само че е бил пред неуспех заради безхаберието на предходната общинска администрация - мандат 2015-2019 година

 Кметът инж. Иван Аспарухов Кметът инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
" Когато вършим политика, съобщи Аспарухов, би трябвало да имаме поради, че тя може да бъде осъществена единствено по един метод: страна - община - локална общественост. Тези два центъра, които откриваме през днешния ден, са плод на големите старания, на голямото самообладание на доста хора, за което още един път им благодаря. Община Мездра ще откликва постоянно на държавната политика, освен в обществената сфера. А в случай че би трябвало с нещо да се оказва помощ - ние ще оказваме помощ, както сме го правили и до момента ".

" Държавата прави политики, страната обезпечава запаси, само че страната не може сама да помогне на тези, които имат изключителна потребност от нашата поддръжка ", сподели от своя страна заместник-министър Иван Кръстев.

И продължи:
" В този смисъл, най-близко до проблемите на хората постоянно са били общините. Позволете ми, господин Аспарухов, да се обърна към Вас и към Вашия екип с думи на благодарност и на признателност за напъните, които положихте да " спасите " този план. За това, че Община Мездра е една обществено виновна община, която се грижи освен за своите жители, само че и за хора от други елементи от страната, които получават поддръжка било в Центровете за настаняване от фамилен вид, било в консултативните услуги. Защото единствено за последния програмен интервал (б. а. 2014-2020 г.) в община Мездра са вложени в даването на обществени услуги над 3 150 000 лева Над 80 нуждаещи се получават сега поддръжка по линия на плана " Патронажна грижа+ ", повече от 30 чиновници са наети на работа по този проект… ".

 Заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев Заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, доктор Елеонора Лилова и регионалният шеф на Враца Стефан КрасимировИзточник: Община Мездра
Зам.-министър Кръстев добави:
" И, което е най-важното, това е част от един развой: нашата поддръжка не стопира дотук, тя ще продължи и за в бъдеще. Само в границите на европейското финансиране, посредством МТСП, страната възнамерява да влага над 1 милиарда лева в интегрирани социално-здравни услуги в общността. А те са изключително нужни за хората в отвън трудоспособна възраст, за хората, които живеят в по-малките и в по-отдалечените обитаеми места. Има и други категории хора, които са в неравностойно състояние - да вземем за пример, малолетните деца с увреждания, които са настанени в институции. За които, още веднъж с европейски средства, посредством общините, ние планираме още през тази година да създадем условия за вложения в размер на над 750 млн. лева Надявам се, че Община Мездра ще е една от първите, които ще се включат в тези нови начинания в обществената сфера. Нашето партньорство, нашата взаимна работа занапред ще се уголемява и ще се развива в посока грижата за хората ".

Приветствия насочиха също ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова и регионалният шеф на Враца Стефан Красимиров.

Водосвет за здраве и за триумф на новите обществени услуги, които ще се дават в Центъра за социална поддръжка и в Дневния център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии, отслужи енорийският духовник отец Данаил Цинцарски.

Поздравителна стратегия изнесоха Вокална група " Детски свят " и мажоретният състав при Център за поддръжка за личностно развиване - гр. Мездра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР