Център за изкуствен интелект отвори врати в четвъртък в Дубай.

...
Център за изкуствен интелект отвори врати в четвъртък в Дубай.
Коментари Харесай

В Дубай откриха център за изкуствен интелект

Център за изкуствен интелект отвори порти в четвъртък в Дубай. Това заяви престолонаследникът на Обединените арабски емирства Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

„ Стартирахме Центъра за изкуствен интелект в Дубай, с цел да увеличим напъните си за внедряване на ИИ и даване на неповторими държавни услуги. Поръчах образуването на работни групи във всички държавни организации в Дубай за създаване на основани на AI приложения, които ще ни разрешат да сътворяваме новаторски държавни планове и да ускорим цифровата промяна “ — сподели престолонаследникът.

Според изданието Arabian Business, центърът възнамерява да образова 1000 държавни чиновници в потреблението на генеративен изкуствен интелект. Очаква се основаването на центъра да усъвършенства публичните услуги и да увеличи продуктивността на държавните чиновници. Новата организация ще поддържа повече от 20 локални и интернационалните стартъпа.

На 30 май основаният на изкуствен интелект чатбот U-Ask стартира да работи. Платформата е създадена в съдействие с Microsoft и консултантската компания PricewaterhouseCoopers Middle East. Чатботът употребява технология за генеративен изкуствен интелект и ви разрешава да получавате информация за държавните услуги на арабски и британски език, а също може да дава и персонализирани рекомендации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР