Център за хора със зависимости в Челопечене остана без средства,

...
Център за хора със зависимости в Челопечене остана без средства,
Коментари Харесай

Център за хора със зависимост изнемогва заради страхове от COVID-19

Център за хора със зависимости в Челопечене остана без средства, откакто преди дни от Оперативния щаб оповестиха за инфектирани с ковид в комуна.

Въпреки че измежду хората, за които се грижат доброволците Диана Реча и Георги инфектирани няма, в този момент активността им е мощно лимитирана, защото техни сътрудници стопират да работят с тях след тази информация.

„ Нашата резидентна стратегия е с дълготраен престой на хора с разнообразни зависимости и също на хора без дом. Принципът е, че никой не заплаща за престоя си. Повечето от тях нямат стаж, нямат осигуровки. Ние би трябвало да се грижим за тях “, описа в ефира на „ Тази заран “ Диана

За да печелят спомагателни средства, доброволците дават редица услуги, измежду които строителни поправки, реституция на мебели и хамалска активност, само че сега всичко е спряно. Започнали проблеми и с доставките на храна.

„ Нещата радикално се трансформираха, много резервирано започнаха да се отнасят към нас. Доста ни навреди това изявление. Хората в страха си ни отпращат. Познават ни от 15 години, само че по-късно изявление нещата се трансформираха. Някои просто ни пренебрегват, което за нас е в ущърб, тъй като ние по този метод се устояваме.

Още повече, като се стяга ситуацията, няма по какъв начин да работим “, описа Георги. Наред с всичко останало се появи и различен проблем – дарената храна за комуната, която остава и която доброволците разпределят за хора в потребност, в този момент също мъчно доближава до тях, защото получателите на дарението се опасяват, че може да е инфектирана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР