Център за градска мобилност ще оборудва спирките на градския транспорт

...
Център за градска мобилност ще оборудва спирките на градския транспорт
Коментари Харесай

Слагат нови указателни табели на спирките в София


Център за градска подвижност ще оборудва спирките на градския превоз в столицата с нови указателни табели. Технологичните условия, обаче постановат, смяната да стане в по-благоприятни метереологични условия, с цел да се реализира по-голяма резистентност и продължителност на материалите, от които са направени табелите. Първоначално смяната ще бъде осъществена в над 150 спирки в централната част на София. След това поетапно зоната ще се уголемява с обсег и спирките в крайните квартали на столицата.

Указателните табели за спирките са с нов съвременен дизайн и дават опция на пасажерите доста по-лесно и бързо да се ориентират. Съдържат графично различим знак дали спирката е трамвайна, тролейбусна или автобусна и кои са номерата на линиите, преминаващи през нея. В горния край е обозначен номерът на всяка спирка. Показани са всички точки по маршрута, като съответната спирка е обозначена в алено, а идващите - в мрачно наследник цвят.

В долната част на новите табели, наред с новото лого на сдружението, е изписан телефон за връзка с Информационния център на ЦГМ. На 0700 13 233 жителите могат да търсят и получат информация в сериозни или незабавни случаи. Съобразени с напредването на технологиите, табелите съдържат и QR-код, който може да бъде сканиран посредством надлежно приложение в мобилния телефон. Това разрешава да се получи информация за разписанието и точното прекосяване на транспортното средство през съответната спирка.

По нов метод са изобразени и спирките по маршрута. Те са изписани на български и на британски, транслитерацията е изключително потребна за задграничните посетители, които посещават столицата ни. Схемата с имената на спирките е в три цвята – спирката, на която се намирате е в алено, оставащите след нея по маршрута са в мрачно наследник цвят.

На всяка от новите табели, които скоро ще виждаме по спирките в София е изписан и формалния уебсайт на ЦГМ sofiatraffic.bg, на който могат да се проследят всички настоящи вести или краткотрайни промени в маршрутите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР