Ценовият таван на Г-7 за износа на руски петрол не

...
Ценовият таван на Г-7 за износа на руски петрол не
Коментари Харесай

Военният бюджет на Путин няма да понесе сериозен удар от тавана на цената на руския петрол

Ценовият таван на Г-7 за износа на съветски нефт не е задоволително невисок, с цел да ограничи огромна част от приходите на Кремъл през идната година, като икономисти настояват, че даже и мярката да докара до спад в производството на недопечен нефт, Владимир Путин към момента има доста средства за военните си старания, най-малко към този момент, написа.

При 60 $ за барел „ таванът на цената наподобява доста великодушен “, сподели икономистът на Renaissance Capital София Донец. „ Това е покрай нивото, което беше оценено от пазара за 2023 година и до равнището, препоръчано в бюджета на Русия “, изяснява.

Европейски представители презентираха тавана, предходната седмица след месеци на договаряния сред Съединени американски щати и техните съдружници, като метод да се омаломощи съветската военна машина. В реалност договарящите за тавана поставиха старания, с цел да се уверят, че равнището не е толкоз ниско, че да накара Кремъл да понижи доста производството, което би мобло да увеличи международните цени. Русия до момента не е оповестила отговора си, само че публични лица споделят, че Москва възнамерява да продължат да отклоняват потоци към страни като Китай и Индия, които публично не се придържат към ценовия предел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР