Ценността на руско-китайските отношения се състои в традиционната дружба и

...
Ценността на руско-китайските отношения се състои в традиционната дружба и
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Ценността на руско-китайските отношения се състои в традиционната дружба

Ценността на руско-китайските връзки се състои в обичайна дружба и готовността да си оказваме помощ взаимно в сложни моменти. Думите са на китайския водач Си Цзинпин след среща с съветския президент Владимир Путин в коридорите на почналото през днешния ден във Владивосток четвърто издание на Източния стопански конгрес.

Си даде обещание да постави оптимални старания за укрепването на дружбата и съдействието сред Китай и Русия и показа, че до края на годината ще се срещне неведнъж с Владимир Путин. Китайският водач добави, че двете страни имат сходни или съвпадащи позиции по интернационалните въпроси, общи ползи и здрава основа за взаимоотношение. В отговор съветският президент съобщи:

" Отношенията ни са учредени на доверие в областта на политиката, сигурността и защитата ".

Владимир Путин описа, че на срещата си със Си са разискали взаимоотношението в стопанската система, обществената сфера, филантропичните връзки и военно-техническото съдействие. Той подчертава също по този начин върху растежа на стокообмена сред двете страни и върху съдействието в енергетиката и селското стопанство. След срещата съветската и китайската делегация подписаха редица двустранни съглашения. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР