Ценко Чоков не може да заема кметския пост в Галиче,

...
Ценко Чоков не може да заема кметския пост в Галиче,
Коментари Харесай

Съдът отстрани окончателно Ценко Чоков от кметския пост в Галиче

Ценко Чоков не може да заема кметския пост в Галиче, реши Върховният административен съд. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Върховен административен съд удостоверява решението на Административния съд във Враца от юни, с което бяха прекъснати предварително пълномощията на кмета Чоков. 

Той непозволено е употребил неплатен отпуск, заради което е отсъствал от поста си голословно. Ползването на неплатен отпуск от страна на разположение, " заело служба въз основа на избор ", е незаконосъобразно.

Административният съд във Враца пояснява опциите за отпуск, като показва, че платеният отпуск не зависи от волята на работодателя за разлика от неплатения отпуск: " При прилагане на неплатен отпуск (с изключение на категорично плануваните в КТ хипотези), работодателят освен дефинира интервала на прилагане на същия, само че от неговата воля зависи въобще дали този тип отпуск ще се употребява ".

В същото време Чоков няма шеф - " не може да се одобри, че лицето, определено за кмет на обитаемо място, реализира функционалностите и на шеф, и на служащ по отношение на себе си. "

Чоков е в ареста от края на май 2016 година Обвинен е, че е началник на незаконна група за рекет, лихварство, побоища и палежи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР